علت وجود خون در مدفوع و عوارض خونريزي مقعدي





مشاهده خون در مدفوع از علائم رايج بسياري از بيماري ها است، که نياز به بررسي دقيق تر دارد. البته به جز در مواردي نادر، خون در مدفوع خطرناک نبوده و قابل درمان است. پس با مشاهده آن دستپاچه نشده و براي درمان اقدام نماييد. با ما همراه  شويد تا شما را با انواع، عوارض و علت خون در مدفوع آشنا نماييم :


 انواع خونريزي مقعد


انواع خونريزي از مقعد به اين شرح است :



  • ملنا (مدفوع سياه رنگ) : اين نوع خونريزي موجب مي شود، مدفوع رنگي سياه و قيري به خود گرفته و بد بو شود. اين نوع خونريزي نشان دهنده ي آن است که دستگاه گوارش فوقاني دچار مشکل شده و خونريزي مي کند، يعني ممکن است معده (حداقل 100 سي سي خون نياز است.) و يا روده کوچک دچار خونريزي شود. براي توليد ملنا 14 ساعت زمان نياز است.

  • هماتوشزي : اين نوع خونريزي ناشي از مشکلات دستگاه گوارشي تحتاني يعني روده ها ايجاد مي شود. رنگ خون هماتوشزي معمولاً روشن و سرخ رنگ است.

  • مخفي : اين نوع خونريزي با چشم قابل مشاهده نبوده و نياز به بررسي هاي آزمايشگاهي دارد.


 عوارض خونريزي از مقعد


مهمترين عارضه اي که ممکن است به جز عوارض علت اصلي خونريزي از مقعد پديد آيد، کم خوني است که خود مشکلات ديگري را به همراه دارد. به خصوص اگر اين خونريزي به مدت طولاني باشد و بيماري نسبت به درمان آن اقدامي انجام ندهد.


 علت وجود خون در مدفوع


ه خون در مدفوع بسته به ميزان و نوع خونريزي، مي تواند علل مختلفي را شامل شود که در ادامه به تشريح آنها مي پردازيم :


بيماري بواسير يا هموروئيد


بواسير يا هموروئيد موجب خونريزي مقعد


بواسير يا هموروئيد يکي از انواع شايع بيماري هاي مقعدي است که ناشي از التهاب و تورم و يا واريسي شدن عروق در ناحيه مقعد ايجاد مي شود. بواسير در اثر وارد آمدن فشار بيش از اندازه به مقعد ناشي از رابطه مقعدي، بارداري، ورزش هاي سنگين و … ايجاد مي شود. اين بيماري علائمي از جمله درد، سوزش، خارش و خونريزي (در مراحل پيشرفته تر) را به همراه دارد. خونريزي ناشي از بواسير معمولاً از نوع هماتوشزي و يا مخفي است.


وجود خون در مدفوع از دلايل ديورتيکوليت


در صورتي که ديورتيکولهاي جداره روده بزرگ يا کوچک (برجستگي هاي روده) دچار التهاب و عفونت شوند، اين بيماري ايجاد مي شود. ديورتيکوليت با علائمي از جمله درد، تب، تغييرات اجابت مزاج و خونريزي نمايان مي شود.


خون در مدفوع از دلايل شقاق يا فيشر مقعد


شقاق يا فيشر مقعد از علل خون در مدفوع


يکي ديگر از دلايل شايع خون در مدفوع ايجاد شقاق يا فيشر مقعدي است. شقاق از بيماري هاي مقعدي است، که ناشي از ترک خوردن ديواره مقعد ايجاد مي شود. اين بيماري نيز در اثر وارد آمدن فشار بيش از اندازه به عضلات مقعد ايجاد مي شود و علائمي از جمله درد، سوزش، خارش و خونريزي از مقعد را به همراه دارد. ه خون در مدفوع ناشي از شقاق از نوع هماتوشزي است.


خون در مدفوع از علائم زخم پپتيک ( زخم معده)


زخم معده نوعي آسيب خوش خيم است، اين زخم در 90% مواقع ناشي از هليکوباکتر پيلوري ايجاد مي شود، و استرس آن را تشديد مي کند.اين زخم معده معمولاً بر روي پوشش معده ايجاد مي شود و خونريزي از اين زخم موجب مدفوع قيري يا سياه رنگ مي شود.


سرطان کولورکتال از دلايل خون در مدفوع


سرطان کلورکتال از علل خون در مدفوع


از دلايل کمتر شايع خون در مدفوع، سرطان کولورکتال يا سرطان روده است.اين بيماري در ابتدا بدون علائم است اما با پيشرفت بيماري علائمي از جمله اسهال يا يبوست، خون در مدفوع، خستگي و … ايجاد مي شوند.


IBD يا بيماري روده‌اي التهابي


بيماري التهابي روده (IBD) به معني التهاب بخشي از روده است، اين بيماري داراي دو نوع کرون و کوليت است. اين بيماري موجب اسهال، درد، خستگي، کاهش وزن و خونريزي مي شود. خونريزي ناشي از IBD معمولاً از نوع هماتوشزي است. اين بيماري غير قابل درمان بوده و تنها با دارو کنترل مي شود.


فيستول مقعد


فيستول مقعد موجب خون در مدفوع


نوعي ديگر از بيماري هاي مقعدي است که به معني اتصال دو ارگان از بدن به يکديگر است، فيستول مقعد، ديواره روده را به پوست اطراف مقعد متصل مي کند. فيستول درد بسياري را به همراه دارد و موجب عفونت مي شود و معمولاً موجب خونريزي حين اجابت مزاج مي شود.


خون تازه در مدفوع


مشاهده خون قرمز و خون تازه در مدفوع معمولاً ناشي از خونريزي از قسمت انتهايي دستگاه گوارش است، و علت آن نيز اغلب بيماري هاي مقعدي نظير بواسير، شقاق، فيستول و … مي باشد. البته مشاهده خون تازه مي تواند از علل ديگري نيز نشات گيرد، و نياز به بررسي هاي دقيق پزشکي دارد.


چه زماني به پزشک مراجعه کنيم؟


مراجعه به پزشک در صورت خوتريزي مقعد


مراجعه به پزشک در صورت مشاهده هر نوع خونريزي اامي است، زيرا که علت خون در مدفوع هر چه که باشد، نياز به درمان فوري پزشکي دارد، زيرا در غير اين صورت بيمار دچار عوارض خونريزي، يعني کم خوني مي شود. همچنين در صورتي که همراه با ديدن خون در مدفوع علائمي ديگري از جمله سرگيجه، تاري ديد،گيجي، غش، حال تهوع و پوست سرد داريد، لازم است، بلافاصله به پزشک مراجعه نماييد.


 وجود خون در مدفوع نوزادان و کودکان


خون در مدفوع کودکان يا نوزادان مي تواند ناشي از علل مختلف ايجاد شود، شايع ترين علت مشاهده خون در مدفوع نوزادان يا کودکان ايجاد زخم در ديواره مقعد يا همان شقاق است. از ديگر علل بروز اين مشکل مي توانيم به آلرژي‌ نوزاد به شير گاو، نوشيدن بيش از اندازه شير، عفونت، پاسخ آلرژيک، زخم در سينه مادر، يبوست، خراش مقعدي و کوليت اشاره کنيم. در صورتي که با اين مشکل مواجه شديد، براي تشخيص علت و درمان با پزشک م نماييد.




مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

صفحه بیماریهای عفونی و گرمسیری / آدرس مستقیم : idbox.eau.ir طرح ترنج the stars of heaven صورت معاملات فصلی توربین دندانپزشکی محتوای سئو شده ما گناهکاريم اما مگر حيوانات هم گناهکارن Michael باربری زعفرانیه Sarah